Zoznámte sa! Nový Volkswagen Arteon

Nemecká automobilka Volkswagen na Autosalóne v Ženeve potešila svojich fanúšikov predstavením nového modelu Arteon. Už na prvý pohľad zaujmú športové línie v štýle gran turismo. Auto pôsobí dynamicky a zároveň elegantne a hodnotne. Auto mieri poriadne vysoko o čom svedčí postavenie v hierarchii modelového radu VW nad samotným Passatom a má byť prémiovým modelom automobilky.

Volkswagen Arteon je postavený na modulárnej platforme MQB (Modular Transverse Matrix). Vďaka nej má rázvor náprav hodnotu 2841 mm. Z neho budú ťažiť najmä pasažieri v kabíne, ktorá im poskytne veľkorysý priestor a pohodlie na úrovni prémiového automobilu. Auto má rozmery 4862 x 1871 x 1427 mm.

Najvýraznejším dizajnovým prvkom nového Arteonu je jeho predná maska, ktorá auto opticky rozširuje a podtrhuje jeho športového ducha, silu a prémiovosť. Celkovo auto pôsobí vyvážene a v podaní automobilky Volkswagen je to po dlhšej dobe zaujímavý kus auta, ktoré už na prvý pohľad dáva najavo, že s ním nebude rozhodne nuda.

Pozrite si video predstavenie nového Volkswagenu Arteon

Technika vo Volkswagene Arteon

O Pohon nového modelu sa postará šestica benzínových a naftových turbomotorov. Všetky pohonné jednotky sú štvorvalcové s priamym vstrekovaním paliva. Výkonové spektrum začína na 150 koňoch v prípade naftovej aj benzínovej verzie. Naftovým vrcholom je 2-litrový diesel s výkonom 240 koní. Najvýkonnejším motorom pod kapotou Arteonu bude 2-litrový benzínový turbomotor s výkonom 280 koní. Všetky pohonné jednotky samozrejme spĺňajú emisnú normu EURO6.

Benzínové motory pre VW Arteon

  • 1.5 TSI Evo, 110 kW/150 koní (v kombinácii so 6-stupňovým manuálom alebo 7-stupňovým DSG)
  • 2.0 TSI, 140 kW/190 koní (v kombinácii so 7-stupňovým DSG)
  • 2.0 TSI, 206 kW/280 koní (v kombinácii so 7-stupňovým DSG a pohonom 4MOTION)

Naftové motory pre VW Arteon

  • 2.0 TDI, 110 kW/150 koní (v kombinácii so 6-stupňovým manuálom alebo 7-stupňovým DSG)
  • 2.0 TDI, 140 kW/190 koní (v kombinácii so 6-stupňovým manuálom alebo 7-stupňovým DSG a voliteľným pohonom 4MOTION)
  • 2.0 TDI, 176 kW/240 koní (v kombinácii so 7-stupňovým DSG a pohonom 4MOTION)

Čo hovoríte na nového krásavca od Volkswagenu? Nám sa rozhodne páči a už teraz sa tešíme na skúšobnú jazdu. Pod kapotou by mu určite viac pristal šesťvalcový benzínový motor, ale vzhľadom na regulácie a snahu o zníženie emisií toto prianie asi zostane nevyslišané.

Fotogaléria Volkswagen Arteon