Predstavenie nového GLÁčka (model 2020)

Na Slovensku veľmi obľúbený a úspešný model od Mercedesu s názvom GLA sa dočkal faceliftu. Dizajnovo na prvý pohľad vidieť len povedzme, že jemný posun. Mne osobne evokuje tento nový faceliftovaný model, taký pekný SUVnutý mix medzi aktuálnym modelom A a modelom B. Zamyslenie: Zadné svetlá a ten previs pod zadným oknom z Áčka?

GLA facelift 2020 na prašnej ceste pri mori Nový model je však tiež vyšší (1611mm) a má viac miesta nad hlavou, čo poteší minimálne basketbalistov. Taktiež sa trocha zväčšilo aj miesto pre nohy na predných sedadlách a teda aj pre šoféra. Vylepšené sú prvky pruženia a pri verziach 4 MATIC (čiže pohon všetkých štyroch kolies) je v po facelifte viac oplastovaných prvkov, ktoré okrem vizuálneho, by mali mať aj praktický význam pri jazde v miernom teréne. Taktiež bude k dispozícií aj nový jazdný režim špeciálne pre 4 MATIC verzie. Vylepšenia sa dočkal aj systém Active brake assist na ktorý sa budete môcť spoľahnúť ešte viac. Po novom dokáže zabrániť kolízií v meste do rýchlosti 50 km/h. Ďalší balík, ktorý sa v úvodnej správe spomína ako vylepšený je tzv. Driving Assistance Package, ktorý bude obsahovať rôzne pomôcky pre manévrovanie v meste a lepšie sledovanie okolia vozidla či už pri jazde v teréne, alebo v meste kde tento systém dokáže varovať šoféra aj o chodcovi, ktorý sa na prechod len blíži.

GLA 2020 Interiér bežový s modrými LED prvkami

Zmeny zbadáte aj v interiéri GLAčka, samozrejme displeje – tie musia byť kvalitnejšie a väčšie. Po novom budú možné kombinácie dvoch 7″ (17,78 cm), jedného 7″ a 10.25″ (26cm) a v „širokouhlej verzii“ to budú dva 10.25″ displeje. Nové bude aj ovládanie infotainmentu, ktorý je nám taktiež povedomý z aktuálneho Ačka.

Posuvne-zadne-sedadla-v-gla-su-novinkouNakonfigurovať si budete môcť aj nové dodatočné reproduktory zn. Burmester, zadný pasažieri istotne ocenia novinku v podobe zadných posuvných sedadiel, ktoré su v tejto triede kompaktných SUV zatiaľ výnimkou. Spomeniem ešte super cool vec, hlavne pre zásobovateľov domácnosti – EASY PACK, ktorý vám kufor otvorí na požiadanie, tlačítkom, či senzorom pod kufrom.

otvaranie-kufra-bezklucove-GLA-easypackMercedes benz GLA model 2020 interiérFacelift ma byť eurozákazníkom k dispozícií na objednávku od jari 2020. Tešíme sa až ho uvidíme na živo, čo bude predpokladám veľmi skoro a radi vám pomôžeme nájsť najlepšiu ponuku na nové GLA, alebo hociaké iné auto cez službu auto-hneď

Promo videjko k uvedeniu faceliftovanej verzie :

Zdroj: https://www.mercedes-benz.com/en/vehicles/passenger-cars/gla/gla/