Škoda Citigo prešla faceliftom

Najmenší model Škodovky sa dočkal modernizácie. Škoda Citigo prešla zmenami dizajnu exteriéru a vylepšení a úprav sa dočkal aj interiér. Zmeny v exteriéri sa dotkli tvaru kapoty, masky chladiča, nárazníkov a dizajnu predných hmloviek. Škoda Citigo mierne narástla.

Jej dĺžka sa zväčšila o 34 mm na 3597 mm. Rázvor náprav má hodnotu 2420 mm. Auto sa bude vyrábať v 3-dverovej a 5-dverovej verzii. Napriek malým vonkajším rozmerom nájdu pasažieri v aute dostatok priestoru. Batožinový priestor má solídnych 251 litrov, pričom po sklopení zadných sedadiel sa jeho veľkosť zväčší na 951 litrov. V mestskej premávke sa auto cíti ako ryba vo vode a pri prepletaní úzkymi uličkami na seba upozorní aj novým odtieňom laku – zelená Kiwi.

Technológie a výbava na palube

Zmenami si prešiel aj interiér. Nový dizajn získal prístrojový panel pred šoférom a je dostupný v dvoch verziách. Sedadlá majú opäť integrované opierky hlavy. K dispozícii je multifunkčný volant a taktiež automatická klimatizácia. Multimédiá sa budú pohodlne ovládať vďaka Maxi Dot displeju s vysokým rozlíšením a pohodlie počas jazdy podporia dažďový a svetelný senzor. Multimediálny a palubný systém je možné prepojiť vďaka aplikácii Move&Fun aj s telefónmi so systémom iOS a Android.

Ponuka motorov pre Škodu Citigo

Malé mestské auto vybavila mladoboleslavská automobilka trojicou trojvalcových motorov. Všetky tri majú objem 1.0 litra a poháňajú výhradne predné kolesá.

  • Benzínový motor 1.0 MPI s výkonom 44 kW (60 koní) a krútiacim momentom 95 Nm. Poskytuje zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 14,4 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť 162 km/h.
  • Benzínový motor 1.0 MPI s výkonom 55 kW (75 koní) a krútiacim momentom 95 Nm. Poskytuje zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 13,5 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť 173 km/h.
  • Motor s pohonom na zemný plyn/benzín 1.0 G-Tec s výkonom 50 kW (68 koní) a krútiacim momentom 95 Nm. Poskytuje zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 16,3 sekundy a dosiahne maximálnu rýchlosť 165 km/h.

Fotogaléria modelu Škoda Citigo