Toyota pracuje na ostrej verzii Yarisa

Toyota sa pohráva s myšlienkou ostrej verzie svojho najmenšieho modelu. Mala by ponúknuť výkon viac ako 200 koní! Inšpiráciou pre dizajnové úpravy je model Yaris WRC, ktorý sa predstavil na Rally Monte Carlo 19. januára. Do športovej verzie bežného Yarisa prenáša z WRC modelu dynamiku a výkon.

Výkonná Toyota Yaris bude postavené na 3-dverovej verzii základného modelu. Športové ambície podtrhuje na prvých fotografiách zamračená predná časť s tmavým lakovaním masky chladiča a červená linky nad predným lízatkom. Zadnú časť auta dekoruje veľký čierny spojler, difúzor s centrálne umiestneným výfukom (podobné riešenie ponúka aj Ibiza Cupra) a agresívne pôsobiace zadné LED svetlá so zaujímavou grafikou. Celok dopĺňajú disky kolies lakované v čiernej farbe a červeno-čierne polepy na bočnej strane auta. Malá zamračená Yariska dáva všetkými spôsobmi okoliu najavo, že s ňou nebudú žarty.

Pre maximálny zážitok z jazdy museli inžinieri v Toyote zapracovať aj na úpravách podvozku. Modernizáciou si prejde aj interiér, no na jeho podobu si ešte musíme chvíľu počkať.

Takto vyzerala športová Toyota Yaris na prvých oficiálnych skiciach.

Čo na ňu poviete? Páči sa vám? Dali by ste jej prednosť pred ostrou Fiestou, Ibizou alebo 208GT?