Opel prekonával v roku 2016 predajné rekordy!

Opel Mokka

Pre automobilku Opel bol rok 2016 najlepším v histórii jej 25-ročného pôsobenia na slovenskom trhu. Počas minulého roka sa jej podarilo predať 5196 osobných a ľahkých úžitkových automobilov. To je historické maximum, ktoré sa automobilke podarilo dosiahnuť. Automobilka sa medzi konkurenciou v objeme predaja usadila na 6. priečke.

Vynikajúci medziročný nárast predaja na úrovni 11% dosiahol Opel najmä vďaka modelu Atra, ktorého sa mu podarilo predať 2170 kusov. To predstavuje medziročný nárast neuveriteľných 51% a model Astra sa vďaka tomuto výsledku stal piatym najpredávanejším automobilom vo svojom segmente, čím prekonala aj konkurenčný Volkswagen Golf.

Na menší model Opel Corsa si urobilo zálusk 1122 zákazníkov, čo bolo o 25% viac, ako v roku 2015. Ďalším významným výsledkom bol predaj 424 kusov Oplu Meriva, ktorý sa stal druhým najpredávanejším v segmente MPV/B.

Vzhľadom na prichádzajúce novinky v podobe novej generácie modelu Opel Insignia vo verzii Grand Sport a Sports Tourer a úplne novým modelom Crossland X a Grandland X sa dajú v roku 2017 očakávať ešte lepšie výsledky.

Zdroj: Opel