Škoda KAROQ menší brat KODIAQu a nástupca YETIho

Bude vám za Yetim smutno? Mne osobne áno, tento nový KAROQ, vyzerá rovnako ako Seat ATECA, pomýliť si ho určite budete môcť aj s ďalším modelom z koncernu VW – Tiguanom. Dokonca sa bude vyrábať v tom istom závode ako ATECA a to v českých Kvasinách. KAROQ, bude také menšie SUV, menšie od KODIAQa, ktorý má u nás veľký úspech, taký veľký, že sa ho zatiaľ málokto dočkal. Čakacie doby na nový KODIAQ sú rádovo v mesiacoch až polrok a už tu máme aj nový model v kategórií SUV. Čo sa týka jeho názvu vraj bol inšpirovaný indiánmi z Alijašky a využíva písmeno Q rovnako ako KODIAQ. Podľa tlačových vyjadrení je to pre lepšiu priraditeľnosť k značke a tiež zapamätateľnosť, že ide o SUV od Škody. Ja by som bol ale radšej ak by sme pokračovali v slovanských názvoch. „Si spokojný s Karoqom?“ znie celkom vtipne… Ale zvykneme si, určite.

Výbava

Podľa nateraz dostupných informácií príde nový model KAROQ s možnosťou digitálnej prístrojovej dosky, to je to, že namiesto klasických budíkov máte pred sebou digitálny displej. Tiež bude disponovať možnosťou príplatkových LED svetlometov, tak isto ako jeho väčší brat KODIAQ. Škoda po prvý krát ponúkne v tomto modely možnosť komunikovať s automobilom pomocou gest. Čiže napr. zaženiete sa počas jazdy rukou a rádio zvýši VOLUME na maximum.

A post shared by Kodi Kodiaq (@kodikodiaq) on

Motorizácia

Karaoke príde na trh s novým benzínovým motorom 1.5 TSI, ktorý bude mať možnosť vypínania valcov (dvoch zo štyroch). Vraj bude k dispozícií aj s motorom 1.0, no to už je také trocha smutné, kupovať si mini SUV a navoliť si ho s motorom s objemom 1.0. Najvýkonejšia verzia 2.0 TDI 4X4 bude dostupná len so sedem stupňovou dvojspojkovou DSG prevodovkov.

Kufor

Ten má byť najväčší v rámci triedy, až 521 litrov a zväčšuje ho aj simply clever systém VARIOFLEX, ktorý robí to, že si zadné sedadlá, ak na nich nik nesedí môžete posunúť a zväčšiť tak jeho objem.

Škoda KAROQ sa verejnosti predstaví už 18.mája v Štokholme, takže onedlho. Kto rozmýšlal nad KODIAQOM, je možné, že má vďaka KAROQu teraz chrobáka v hlave, predpoklad je, že KAROQ bude lacnejší ako KODIAQ. Ceny KODIAQu sú celkom priaznivé, takže tešíme sa…