Seat predstavil modernizovanú Ibizu

Španielska automobilka Seat predstavila nástupcu svojho obľúbeného malého mestského auta Ibiza. Novinka dostala svieži a zároveň funkčný dizajn, ktorý odráža športové DNA automobilky. Piata generácia Seatu Ibiza bude oficiálne predstavená verejnosti na Ženevskom autosalóne a do predaja sa dostane v priebehu júna 2017.

Prvá generácia Seatu Ibiza prišla na trh v roku 1984 a stala sa obľúbeným modelom značky. Spomedzi všetkým modelov značky vydržala v portfóliu najdlhšie a dosiahla pre Seat rekordné predaje v objeme 5,4 milióna predaných kusov. Nový Seat Ibiza spoločne s modernizovaným Leonom a novou Atecou budú pre automobilku hlavnými ťahúňmi v blízkej budúcnosti.

Auto narástlo do šírky o 87 mm a rázvor náprav sa zväčšil o 95 mm na konečných 2 564 mm. Vďaka tomu si užijú pasažieri v kabíne väčší vnútorný priestor. Zväčšil sa aj objem batožinového priestoru, pričom jeho objem narástol na vynikajúcich 355 litrov (nárast o 63 litrov). Stane sa tak najväčším batožinovým priestorom v tejto triede automobilov. Ibiza vychádza na novej modulárnej platforme MQB A0, ktorá bude v skupine Volkswagen Group použitá vôbec po prvý krát. Auto si budete môcť kúpiť v 4 rôznych stupňoch výbavy – Reference, Style, FR a XCellence.

Všetky pohonné jednotky v novom Seate Ibiza budú spĺňať emisnú normu Euro6. Základ ponuky bude tvoriť benzínový trojvalec 1.0 TSI naladený na 95 alebo 115 koní. Neskôr sa v ponuke objaví aj silnejší benzínový štvorválec 1.5 TSI s výkonom 150 koní. Paletu naftových motorov zastreší jednotka 1.6 TDI s výkonmi 80, 95 alebo 115 koní. Pod kapotu sa dostane aj motorová jednotka, ktorej chutí CNG. Motor 1.0 TSI ponúkne v CNG verzii výkon 90 koní. Ponuku prevodoviek bude tvoriť 5 a 6 stupňový manuál a 7-stupňová dvojspojková prevodovka DSG.