Audi predviedlo v Detroite naživo Q8 Concept

Audi sa v Detroite predviedlo s očakávaným konceptom modelu Q8. Nádherné SUV to má namierené do najvyšších vôd. Pozrite sa s nami na to, ako novinka vyzerá a čo nás čaká na palube.

O pohon Audi Q8 Concept sa postará plug-in hybridný systém, ktorý bude pozostávať z benzínového motora 3.0 TFSI a elektromotora. Výkon benzínovej jednotky je 333 koní a ponúka krútiaci moment 500 Nm. Elektromotor k nemu pridá ďalších 100 kw a 330 Nm. Spoločne tak poskytnú šoférovi 330 kw výkonu a krútiaci moment 700 Nm. To bude stačiť na zrýchlenie z 0 na 100 km/h za 5,4 sekundy a maximálnu rýchlosť 250 km/h. Vďaka lítiovej batérii s kapacitou 17,9 kWh dokáže auto prejsť na čisto elektrický pohon približne 60 kilometrov.

O prevod výkonu oboch motorov na cestu sa postará 8-stupňový automat Tiptronic a pohon všetkých štyroch kolies Quattro s inteligentným prerozdeľovaním výkonu. S cestou je auto spojené vďaka pneumatikám o rozmere 305/35. Tie sú obuté na krásnych 23″ diskoch s 5 lúčmi v tvare Y. Tieto skvosty bude veľká škoda odrieť o obrubník alebo v garáži nákupného centra.

Audi Q8 Concept je vybavené najmodernejšími technológiami a väčšina ovládacích prvkov bola presunutá na dotykové displeje. Samozrejme volant a smerovky ešte ovládate tradične. Na palubu sa zmestia 4 pasažieri, ktorý budú profitovať z 5 metrovej dĺžky a 3 metrového rázvoru auta. Do kufra bez problémov zmestíte golfovú alebo hokejovú výbavu pre 2 ľudí. Paletu vreckoviek si so sebou môže v kufri voziť aj uplakaný Ronaldo.

V akej podobe sa dostane Q8čka do reálnej produkcie zatiaľ nie je známe. Určite si však nájde svoju klientelu. Ak budete patriť v budúcnosti medzi jeho majiteľov, pripravte si na registračný poplatok 6 308 €.

Fotogalérie Audi Q8 Concept