Najrýchlejšie Bentley – to je nový Continental Supersports

Bentley Continental Supersports

Ak patríte medzi šťastných výhercov lotérie alebo ste synom ropného magnáta, určite zbystrite pozornosť. Automobilka Bentley predstavila svoj najrýchlejší model v histórii. Je ním Bentley Continental Supersports. Po okruhu alebo súkromnej diaľnici v Emirátoch sa na ňom môžete preháňať maximálnou rýchlosťou až 336 km/h.

Na semaforoch to hravo natriete každému majiteľovi ostrého Golfu alebo načipovanej služobnej Octavie. Z 0 na 100 to auto zvládne za raz, dva, tri a ešte kúsok. Iba 3,5 sekundy stačí na katapultovanie tohto Bentley k ďalšiemu semaforu. Mohutný záťah má na svedomí 6-litrový benzínový dvanásťvalec W12 s výkonom 710 koní a krútiacim momentom až 1017 N.m.. Čerešničkou na torte je zvuk vychádzajúci z modifikovaného výfuku, ktorý rozplače aj tých najtvrdších chlapov.

Okrem sebavedomia sa vám v tomto aute zdvihnú aj účty za palivo, keďže priemerná kombinovaná spotreba na úrovni 15,7 l/100 km sa hravo vyšvihne pri mestskom predvádzaní sa pred nákupnými centrami aj cez 30 litrov. A tak ani na prvý pohľad veľká 90 litrová nádrž nepojme dostatok paliva na cestu z Bratislavy do Košíc. Pozitívom takejto spotreby je, že získate veľa nových kamarátov z rád pumpárov a za nazbierané bonusové body môžete svojej drahej zlatokopke vybrať aspoň nejakú drobnosť na zahryznutie.

Tá si bude určite pochvaľovať kvalitný a luxusný interiér vyrobený z prémiových materiálov. Potešia 3 farebné kožené športové sedadlá a exteriér vylepšujú prvky z karbónu. Pozor si treba dať pri vjazde do Centrálu a iných podzemných garáží v nákupných centrách, keďže mohutné 21″ disky kolies by bolo škoda odrieť. Radšej preto zaparkujte rovno pred vchodom, kde sa aspoň pohľadom na auto potešia desiatky znudených chlapov, čakajúcich svoje polovičky.

Oficiálne ceny nového Bentley Continental Supersports ešte nie sú známe. Ale čo vieme už teraz je, že na registračný poplatok za auto si musíte pripraviť 6 308 € + 331 € za nejakú frajerskú ŠPZ.