Tretia generácia BMW 1 prichádza

BMW THE ONE NOVINKA
NOVINKA OD BMW

Na pohľad športovejšia, agresívnejšia. Aj tak možno charakterizovať novú tretiu generáciu (označenie F40) kompaktného BMW 1, ktoré práve prichádza aj na slovenský trh. Hlavnou novinkou je predný pohon, vďaka čomu, dostalo BMW trocha viac vnútorného miesta a športového ducha (nie žeby zadnokolka nemala, no…).

Upravilo sa taktiež umiestnenie motora, tak aby zaberal menej miesta. V novej jedničke ho nájdete pod kapotou umiestnený „klasicky“ – priečne.
Rozmerovo je nová generácia oproti tej dosluhujúcej, ako som už spomenul, väčšia, konkrétne je širšia, vyššia a objem batožinového priestoru narástol o 20 litrov.

V najlacnejšej variante si budete môcť vybrať aj halogénové svetlomety, FullLEDkové budú za príplatok, ale toto je asi MUST pre každého, kto si bude novú jedničku konfigurovať.
Nový majiteľ si bude môcť vybrať z piatich variántov motorizácie:

  • Benzínové 118i so šesť stupňovou manuálnou prevodovkou, alebo 7 stupňovým automatom s označením DS. M135i xDrive s osemstupňovým automatom (225 kW).
  • Dieslové 116d so šesť stupňovou manuálnou prevodovkou, alebo 7 stupňovým automatom s označením DS (papierová spotreba tejto konfigurácie 3.8l/100km) , 118d so šesť stupňovou manuálnou prevodovkou, alebo 8 stupňovým automatom a 120dxDrive s 8 stupňovým automatom (papierová spotreba tejto konfigurácie 4.5l/100km).

Celosvetovo sa tento model začne predávať k 28.septembru roku 2019. Ceny zatiaľ pre SK trh stanovené nie sú.
Rozmýšlate nad kúpou? Radi vám službou auto-hneď pomôžeme nájsť ponuku od predajcu, ktorá bude vášmu srdcu najbližšia.

Zopár oficiálnych fotografií: