Nový VW Polo je už skoro tak veľké auto ako VW Golf

Nový Volkswagen Polo o ktorom v poslednom čase vyšlo viacero správ, bude k dispozícií pre Slovenských záujemcov ku koncu roka 2017. Automobil narástol, nabral svalov (rázvor kolies 2564 mm) a už to nepôsobí ako Polo.

Medzi prvky, ktoré vyzdvihuje výrobca okrem rozmerov patrí aj bezpečnosť, konkrétne radary, ktoré su nonstop v strehu a sledujú za vás okolie auta.  Podľa tlačovej správy bude toto vozidlo vďaka systémom s oficiálnymi názvami (stretnete sa s nimi v cenníku) Front Assist area monitoring system (City Emergency Braking a Pedestrian Monitoring), Blind Spot Monitor lane change assistant, Rear Parking Alert system a Adaptive Cruise Control (ACC) – kto sa v tom má vyznať… bude Polo jedným z najbezpečnejších áut vo svojom segmente. Ďalšou novinkou je tvar svetlometov a ich prevedenie, ktoré je podľa môjho názoru, veľmi efektné. Samozrejme nebudú chýbať príplatkové LED svetlá.

Podľa prvého promovidea k novej generácií Pola to vyzerá na automobil určený pre mladých mestských ľudí. Určite si ale toto auto nájde aj iného majiteľa. To som si istý kedže sa očakáva, že bude mať úspech (doteraz sa za 42 rokov predalo až 14 miliónov kusov všetkých VW Polo).

Toto je prvý model VW Polo z roku 1975.

Interiér vozidla bude obsahovať (za príplatok) ambientné podsvietenie a dekoračné obklady prístrojovej dosky. Môžete si tak nechať auto prispôsobiť podľa vášho štýlu alebo vkusu. To za predpokladu, že ste ochotný čakať naň mesiace. Ak ho potrebujete hneď, radi vám pomôžeme s oslovením predajcov a nájdením najlepšej ponuky skladom.

Oficiálny cenník zatiaľ pre slovenský trh nebol zverejnený, motorizácia bude obsahovať určite motor 1.0 TSI možno aj 1.0 MPI a hovorí sa o 1.0 TSI s výkonom 85kW.