Bezpečnosť na prvom mieste: 7 dôvodov, prečo kúpiť SUV

Výhody SUV auta

SUV patria medzi najobľúbenejšie autá sveta. Milujú ich dobrodruhovia, rybári a vlastne každý, kto nemá rád obmedzenia. Niet sa čomu čudovať. Dôvodov, prečo vlastniť SUV, je hneď niekoľko.

7 dovodov preco kupit SUV - alijaska
Zdroj: Unsplash.com

Na veľkosti záleží

Väčšina SUV už na prvý pohľad zaujme svojím robustným vyhotovením. Po tom, čo si však sadnete dovnútra, ohromí vás jeho priestrannosť. Už žiadne krčenie za sedadlom vodiča. V interiéri vozidla sa budete cítiť nadmieru pohodlne. Každé SUV disponuje tiež obrovským kufrom, ktorý nemá problém naraz zhltnúť lyže aj snowboard.

Bezpečnosť nadovšetko

Už od prvej fázy výroby sa pri SUV kladie dôraz na bezpečnosť. V prípade nehody pevná konštrukcia auta zaručuje vyššiu mieru ochrany. SUV sú ťažšie ako bežné vozidlá. Preto si na ich riadenie budete musieť chvíľu zvykať. Oceníte však vyššie sedenie, ktoré ponúka lepší výhľad na cestu a premávku. Predísť tak môžete nejednému kiksu iného vodiča. Vyhnete sa aj prípadnému oslneniu diaľkovými svetlami.

Opustite bežné cesty

Ak ste dobrodružnejšej povahy, poteší vás možnosť vydať sa na skusy mimo cesty. Vďaka pohonu 4×4 zvládnete aj väčšie prevýšenie. Objaviť tak môžete zapadnuté miesto v kopcoch, ktoré je ideálne na kempovanie. Nadšenci rybačky si svoje návnady môžu vyskúšať v jednom z azúrových jazier ďaleko od civilizácie.

Zdroj: Unsplash.com

Auto do každého počasia

Počas zlého počasia, snehových kalamít alebo povodní vás SUV len tak nezradí. Vďaka svojej váhe si poradí aj s podmienkami, ktoré iné auto nezvládne. Väčšie a širšie kolesá sú zárukou lepšej stability, ktorú oceníte najmä v zime. Napriek tomu si vždy na cestách dávajte pozor. V prípade mimoriadne zlej snehovej búrky vám dokonca ani SUV nemusí pomôcť.

Vezmite so sebou celý svoj domov

Ľudia obľubujú rôznorodé koníčky. Niektoré z nich vyžadujú občasné ťahanie prívesu. Pokiaľ milujete kone, lode, motorky či rybárčenie, môže sa stať, že ho budete potrebovať aj vy. V takej situácii je ideálnou voľbou práve SUV. Vďaka svojej sile a váhe unesie aj karavan. Preto je ideálnou voľbou pre rodiny s deťmi, ktoré chodia na výlety.

Pohodlie pre vášho domáceho miláčika

Nechať psa voľne behať po kabíne vozidla nie je práve najlepší nápad. Mohol by zavadiť o volant či ručnú brzdu a spôsobiť tak hrôzostrašnú nehodu. Výhoda mnohých SUV je, že súčasťou ich kufra je zabudovaná zvieracia bariéra alebo prepravka. Niektoré modely sú dokonca robené priamo na mieru pre psy.

Zdroj: Unsplash.com

Praktické a krásne zároveň

Každá značka sa svojho zákazníka usiluje presvedčiť o kúpe vozidla aj prostredníctvom dizajnu. Výnimkou nie je ani SUV. To, že je praktické, už dobre viete. Získa si vás však tiež svojím odvážnym športovým prevedením. Na výber máte mnoho rozličných kriviek. Otázkou zostáva, ktoré z nich učarujú najviac vám.