Prichádza najvýkonnejšia Škoda Octavia RS 245

Zbystrite pozornosť. Už čoskoro budete túto mladoboleslavskú krásku veľmi často vidieť v spätnom zrkadle na diaľnici alebo obľúbenej okresnej ceste. Automobilka Škoda predstavila najvýkonnejšiu sériovú Škodu Octaviu RS 245. Auto si trúfa až na rýchlosť 250 km/h.

Či už sa vám 4 oči na modernizovanej prednej maske Octavie páčia alebo nie, zaručene vás poteší nová pohonná jednotka, ktorá sa dostáva do jej útrob. Benzínový štvorválec 2.0 TSI poskytne Octavii RS slušný výkon 245 koní, podporený krútiacim momentom na úrovni 370 Nm. dostupným v rozpätí 1600 – 4300 ot./min.. Predošlý model Octavia RS 230 disponoval o 15 koní nižším výkonom. Maximálna rýchlosť vozidla je elektronicky obmedzená na 250 km/h. Táto hodnota je zároveň pozvánkou na nemecký Autobahn, kde si ju môžete legálne a naživo vyskúšať.

Zvýšený výkon Octavie RS 245 sa podpísal na lepších hodnotách zrýchlenia. Z 0 na 100 km/h vyšprintuje auto vo verzii Liftback za 6,6 sekundy a pri verzii Combi mu to potrvá 6,7 sekundy. Vynikajúce je aj pružné zrýchlenie, vďaka ktorému sa napríklad z 80 na 120 km/h na piatom prevodovom stupni dostanete iba za 6,6 sekundy.

Motor môže byť spojený buď so 6-stupňovou manuálnom prevodovkou alebo novou dvojspojkovou prevodvkou DSG so 7 stupňami.

Vo základnej výbave Octavie RS 245 nájdete športový podvozok, znížený o 14 milimetrov oproti základnej verzii, predný elektrohydraulicky ovládaný samosvorný  diferenciál VAQ, 19″ zliatinové disky v čiernom dizajne, športové sedadlá s integrovanými hlavovými opierkami vo vyhotovení Alcantara, prednú masku chladiča, spätné zrkadlá a koncovky výfuku v lesklej čiernej farbe, Full-LED osvetlenie, športový spojler (Combi) a difúzor a mnoho ďalších drobností, ktoré podtrhujú športový a dynamický charakter auta.

Auto bude prestavené širokej verejnosti na Medzinárodnom autosalóne v Ženeve. Pri prihlásení novej Škody Octavie RS 245 na dopravnom inšpektoráte zaplatíte registračný poplatok 1900 €.

Škoda Octavia RS 245 – Fotogaléria