Nové skratky pri stojanoch na čerpacích staniciach

Mladá slečna sa môže ľahko stať terčom chyby.

Aj preto radšej chodievam na také pumpy na ktorých som si istý, že viem čo tankujem :). Nemyslím si, že som sám taký, ktorý si občas na cudzej ČS nie je istý tým čo tankuje. A niekedy nejde len o kvalitu ale aj o druh – nafta – benzín.

Nové skratky do života motoristu

Vďaka novej norme EÚ pribudne v blízkej dobe na pumpach nové DOPLNKOVÉ označenie pri tankovacích pištoliach. Budú to označenia spojene z velkého písmena a čísla. Benzínové palivá budú označené veľkým E naftové veľkým B. Konkrétne:

  • Benzín Natural E5
  • Nafta B7

Benzíny a nafty s vyšším obsahom biozložky:

  • E10
  • E85
  • B10
  • B30

Tieto ľahko zapamätateľné označenia si budú musieť osvojiť aj majitelia aut. Po otvorení palivovej nádrže to bude musieť byť uvedené aj na uzávere palivovej nádrže. Takže zvykajme si…

POZITÍVUM

Musíme na všetkom hľadať aj to pozitívne a tuto je to možno aj to, že táto novinka bude platiť na všetkých pumpách v rámci Europskej únie, to znamená že aj na výlete napr. v Holandsku si budete istý (pravdepodobne), že viete, čo tankujete. Samozrejme je pozitívom aj to, že všetky súčastné označenia na čerpačkách môžu zostať aké sú, tieto nové majú budú pridané.

Budú platné od druhej polovice roku 2017

Táto novinka by mala ovplyvniť život európanov niekedy v priebehu druhej polovice roku 2017, ak bude prijatá aj u nás v takomto nastavení, nevyhneme sa jej.

ZDROJ FOTO: http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-3175559/Kylie-Jenner-fills-petrol-station-tweets-s-wrong-generation.html